LOOKING DIFFERENT TO THE WORLD

In het leven komt iedereen verschillende obstakels tegen, heeft zijn eigen sterke punten en gaat om met dingen die moeilijk voor hen zijn. 

Gaandeweg is het normaal geworden om te oordelen over mensen met belemmeringen die je niet kunt zien, alleen maar doordat er een misverstand is of ze niet voldoen aan jouw norm.

Onze manier van kijken vormt ons begrip van de wereld. Jouw perspectief veranderen kan obstakels omzetten in kansen.

Wij geloven dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren als we durven te breken met de norm en anders naar de wereld gaan kijken.

Iedereen heeft een uniek verhaal, vol met verschillende ambities, sterke punten en kwetsbaarheden.

Laat je samen met ons inspireren door de kracht van het opvallen in een wereld die aanmoedigt om in de massa op te gaan.

Just look different to the world.

SEEN BY THE PEOPLE. UNITED BY INVISABLED.

MAKING THE INVISIBLE VISIBLE

WE ARE INVISABLED.

Invisabled is het Nederlandse streetwear kledingmerk dat verder kijkt dan de oppervlakte. Met opvallende fashion en accessoires brengen we een krachtige boodschap en een nieuw perspectief op wat als normaal wordt beschouwd.

In onze samenleving worden we vaak geconfronteerd met bepaalde ideeën over wat normaal is en wat niet. Invisabled daagt deze beperkende mindset uit en creëert een ruimte waarin iedereen zichzelf kan zijn, vrij van oordeel. Elk ontwerp draagt een krachtige boodschap en fungeert als een visuele weergave van de innerlijke strijd die veel mensen doormaken.

Invisabled is geïnspireerd door de visie “Making the invisible visible”, waarbij we opvallen en aandacht vragen voor het niet-zichtbare.

We dagen de status quo uit. Invisabled is meer dan een kledingmerk: het is een beweging die de kracht van kleding en mode ziet om verandering teweeg te brengen en een stem te geven aan degenen die anders worden buitengesloten. Met onze opvallende ontwerpen en empowerment boodschappen willen we de wereld laten zien dat er schoonheid schuilt in diversiteit en individualiteit.
  • Hi. Ik ben Roxy. Oprichter van Invisabled en ik heb een whiplash.

    Opgelopen van een auto-ongeluk dat op het eerste oog leek mee te vallen, maar uiteindelijk het begin was van een ander pad bewandelen in mijn leven. 

    Na het ongeluk volgde een lange periode van revalidatie. Of ik ooit van de whiplash afkom? Waarschijnlijk niet. In deze periode heb ik niet alleen gestruggeld met fysieke pijn, maar ook veel onbegrip, onwetendheid, vooroordelen en bagatellisering. Ook vanuit mijn persoonlijke overtuigingen, maar ook zeker van buitenaf. Want je ziet het niet. De “Ach, kom zet toch even door” en “Oh, maar je bent nog zo jong” heb ik heel veel gehoord. Op een gegeven moment doet dat iets met je. Om telkens uit te leggen wat er met je aan de hand is om vervolgens te horen “Zet je er even overheen”, frustreerde en frustreert mij nog steeds. Als ambitieuze meid hoorde ik het steeds vaker voorbij komen, mensen hadden (en hebben) een bepaalde verwachting omdat er een bepaald ‘normaal’ is. 

  • Mensen kunnen het ook niet zien. Dus hoe kunnen mensen weten dat er iets aan te hand is? Maar ook de onwetendheid over niet-zichtbare aandoeningen en ziektes leiden tot veel vooroordelen. Een gebroken been zie je en misschien doe je ook nog eens de deur voor die persoon open, maar een whiplash of diabetes, PTSS, reuma, migraine, endometriosis, ADHD, verslaving, burnout en ga zo maar door, dat zie je niet. Sommige van deze aandoeningen zijn al maatschappelijk geaccepteerd, maar veel ook niet. Vandaar ook het onbegrip, vooroordelen en bagatellisering. Het nog niet accepteren van deze aandoeningen komt voornamelijk door gebrek aan kennis en de aandacht die hieraan wordt gegeven.

  • En daar wil ik verandering in brengen. Want wat normaal is voor de een, is voor iedereen anders. Invisabled is het statement kledingmerk dat niet-zichtbare aandoeningen en ziektes zichtbaar maakt om taboes en stigma’s te doorbreken. Een merk met statement, maar ook een merk dat iedereen kan dragen. Of je nu een aandoening en ziekte hebt of niet: het gaat om meer dan dat. Met Invisabled wil ik meer begrip creëren zodat iedereen elkaar in zijn waarden laat en ook empathie voor elkaar.

    Invisabled. Maakt het niet zichtbare zichtbaar, samen met jou.